Interview : AERIX SYSTEMS

In het kader van onze zoektocht naar de mening van onze klanten, die een brede achtergrond hebben, interviewen wij vandaag de algemeen directeur en medeoprichter vanAERIX SYSTEMS?

AERIX SYSTEMS is een bedrijf dat omnidirectionele drones ontwerpt en ontwikkelt. Zij kunnen zich in elke richting of oriëntatie in de ruimte oriënteren.

Hun systeem maakt deel uit van de markten voor civiele bescherming, audiovisuele media en professionele interventie. De technologie van het bedrijf, met zijn hoge operationele en veiligheidscapaciteiten, maakt nieuwe methoden van filmen mogelijk.

Het blijkt ook een troef te zijn bij het zoeken naar vermiste personen in de bergen, bijvoorbeeld met een drone die kan ingrijpen ondanks sneeuw of sterke wind op een berghelling.

De CEO van het bedrijf, Clément Picaud, vroeg hem om zijn behoeften en ervaring met CATIA-software, 3DEXPERIENCE en ondersteuning te delen op XDInnovation.

  • Ne wilden eerst weten wat de behoeften en uitdagingen van het bedrijf waren op het gebied van 3D-ontwerp.

Clément indicates dat lechnologie datzij ontwikkeldeent vandaag leidt tot zeer complexe onderzoeks- en ontwikkelingsuitdagingen, die een grondig begrip van de betrokken fysische kwesties vereisen. gewend te werken met Dassault Systèmes tools (via CATIA V5) gedurende onze studies zijn mijn partner Hugo MAYOUNOVE en ik overtuigd van de centrale rol die computerondersteund ontwerp speelt in de produktontwikkeling. De industriële problemen waarmee het bedrijf vandaag wordt geconfronteerd, betekenen dat wij een mechanisch en elektronisch zeer complex produkt moeten ontwikkelen dat een perfect begrip van de zakelijke behoeften vereist. Dit is een van de belangrijkste voordelen van 3DEXPERIENCE, door het gebruik van verschillende rollen en het platformdie ook telewerken vergemakkelijkt Clémentme dat CATIA V5 voor hen een kwaliteitsgarantie is en hoopt dezelfde zekerheid door door 3DEXPERIENCE.

  • Dan richtten we onze aandachts de keuze van 3DEXPERIENCE

Volgens Clément is het beheersen van het platform nog erg complex.

Hij voegt eraan toe dat het moeilijk is om het gebruik ervan volledig te begrijpen of om er zonder hulp de weg in te vinden. “Hoewel de ontwerptools vergelijkbaar zijn met CATIA V5 en dus zeer snel onder de knie te krijgen zijn door ervaren gebruikers, leverde het gebruik van het platform ons in het begin een aantal problemen op, met name met Product Life Management, bladwijzers en andere functies die niet intuïtief zijn.

Het is ook dit gebrek aan intuïtiviteit dat ons veel problemen opleverde bij het opstarten met PLM en al het bestandsbeheer.

Kortom, de boodschap die Clément wil overbrengen is dat het beheer van het Dashboard in het begin complex en onintuïtief is, maar met hulp en opleiding wordt het een onmisbaar instrument en een toegevoegde waarde in het projectbeheer. Volgens hem kan een start-up als de zijne pas na verloop van tijd complexe systemen ontwerpen met een goede synergie tussen de verschillende bedrijfsonderdelen.

Ter afsluiting van dit interview, wilden we wat feedback krijgen over deervaring XDInnovatie ervaring

Clément zegt dat hij en zijn team zeer goed zijn ondersteund en voegt daaraan toe: “Het is vooral dankzij de opleidingen en de tijd die het ondersteunend personeel van XDI beschikbaar was, dat we de hindernissen om te beginnen snel hebben overwonnen. Er was een zeer goede communicatie rond de software, die ons geruststelde over de tools en onze behoeften, met mensen die de software echt kenden en wisten waar het om ging. De geboden ondersteuning bij het in de vingers krijgen en beheren van de software, die onmisbaar bleek en waar we bijzonder blij mee zijn.

Tot slot zegt Clément dat XDI een echte partner is geweest bij de implementatie van de tool, door goed te luisteren, een goede opleiding te geven en vooral te reageren op de behoeften van zijn bedrijf. Hij benadrukt dat toen nieuwe leden bij zijn bedrijf kwamen, XDI zeer snel reageerde door de hulpmiddelen beschikbaar te stellen.

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)