CATIA kopen: alles wat je moet weten over CAD-software

Als je op zoek bent naar geavanceerde computerondersteunde ontwerpsoftware (CAD), dan heb je waarschijnlijk wel eens van CATIA gehoord. CATIA is de benchmark software die wordt gebruikt door ’s werelds toonaangevende bedrijven in een breed scala van gebieden, waaronder lucht-en ruimtevaart, automotive, architectuur en design. CATIA, en in het verlengde daarvan het 3DEXPERIENCE-platform, worden gebruikt voor de grootste industriële projecten. Maar hoe koop je Catia, hoeveel kost het en welke versie van Catia moet je kiezen? We beantwoorden deze vragen in deze blogpost.

Wat is CATIA?

CATIA is een softwarepakket ontwikkeld door Dassault Systèmes waarmee 3D-modellen van hoge kwaliteit (steeds vaker “Digital Twins” genoemd) kunnen worden gemaakt en gewijzigd. CATIA biedt een veelheid aan functies en tools voor het ontwerpen van innovatieve, hoogwaardige producten. Voorbeelden zijn 3D en 2D CAD (productietekeningen), simulatie, product lifecycle management (PLM, PDM), enz. CATIA is ook compatibel met andere CAD-software (zoals SolidWorks natuurlijk), waardoor het gemakkelijker wordt om samen te werken en gegevens uit te wisselen over bijvoorbeeld Industrie 4.0-projecten.

Welke versies van CATIA zijn er?

CATIA is beschikbaar in verschillende versies, die overeenkomen met verschillende niveaus van complexiteit en functionaliteit. De nieuwste versie is CATIA v6, die gebruik maakt van cloud computing en online samenwerking via het 3DEXPERIENCE-platform. CATIA v6 (of CATIA 3DEXPERIENCE) maakt het mogelijk om in realtime aan projecten te werken met partners, klanten en leveranciers waar ook ter wereld. Dataopslag op de beveiligde servers van Dassault Système garandeert de beste bescherming van uw innovaties. CATIA v5 is vandaag de dag nog steeds de meest gebruikte versie, met een grote stabiliteit en een breed scala aan toepassingen. CATIA 3DEXPERIENCE vervangt geleidelijk oudere versies. De Renault-groep heeft er bijvoorbeeld enkele jaren geleden voor gekozen om naar V6 te migreren ( Artikel: Renault neemt V6 PLM-oplossingen van Dassault Systèmes over om productiviteit en productkwaliteit te verbeteren). CATIA v4 is de oudste versie, die niet langer wordt ondersteund door Dassault Systèmes. XDI is een integrator van de 3DEXPERIENCE CATIA-versie

Hoe kan ik CATIA kopen?

Neem voor de aankoop van Catia contact op met het CATIA XDI Support-team. XDI is een erkende reseller van Dassault Systèmes. Wij adviseren u graag over de beste oplossing voor uw project. We hebben veel manieren waarop je een demonstratie kunt krijgen, het product kunt testen, kortom, jezelf kunt helpen :)

Hoeveel kost CATIA?

De prijs van Catia hangt af van de versie die je kiest, het aantal licenties dat je koopt en het type contract dat je afsluit. Bij XDI doen we er alles aan om u de meest flexibele oplossingen voor uw project te bieden. Daarom geven we voorrang aan oplossingen met een abonnement (CATIA-huur). Terwijl de gemiddelde prijs van een Catia v5-licentie rond de €10.000 ligt, is de gemiddelde prijs van een Catia v6-licentie rond de €15.000. Op abonnementsbasis, zonder verplichting, ligt het huurtarief voor CATIA bij XDI rond de €500 per maand. Hoe dan ook, we werken samen om de beste oplossing voor jou te vinden.

Hoe kan ik profiteren van voorkeurstarieven als ik CATIA koop?

Als je een startende of kleine onderneming bent, kun je profiteren van voorkeurstarieven om Catia te kopen. Bij XDI bieden we specifieke programma’s voor jonge innovatieve bedrijven, waardoor ze tegen gereduceerde prijzen toegang krijgen tot Catia. Je kunt ook profiteren van gratis of voordelige trainingen om Catia effectief te leren gebruiken. We raden je aan om te testen of je in aanmerking komt voor de CATIA- en XDI-startprogramma‘s.

Waarom CATIA kopen?

Neem een abonnement op Catia of koop Catia en investeer in krachtige, veelzijdige software waarmee u uw 3D-ontwerpprojecten nauwkeurig en creatief kunt uitvoeren. CATIA helpt u uw ontwikkelingsprocessen te optimaliseren, uw kosten te verlagen en uw concurrentiepositie te verbeteren. CATIA is ook schaalbaar en past zich aan de behoeften en eisen van elke bedrijfssector aan. We bieden CATIA 3DEXPERIENCE abonnementen met een kwartaalverplichting (QSC) of een jaarverplichting (YSC). Voor meer flexibiliteit bieden we onze abonnees vaak de mogelijkheid om abonnementsvormen te combineren.

Hoe leer ik CATIA gebruiken?

Om Catia te leren gebruiken, bieden we trainingen aan die worden gegeven door XDI-experts die gecertificeerd zijn door Dassault Systèmes. Deze cursussen stellen je in staat om de functies en tools van Catia onder de knie te krijgen en om praktische oefeningen uit te voeren op echte cases. Je kunt kiezen tussen online of face-to-face training, afhankelijk van je beschikbaarheid en budget.

Waar kan ik CATIA-resources en -tutorials vinden?

Als je meer wilt weten over Catia of als je hulp nodig hebt bij het oplossen van een specifiek probleem, kun je de bronnen en tutorials raadplegen die beschikbaar zijn op de officiële website van Dassault Systèmes. Je vindt hier handleidingen, video’s, webinars, forums en blogs over Catia. Je kunt je ook aansluiten bij de community van Catia-gebruikers, die hun ervaringen en tips delen op sociale netwerken.

Conclusie

XDI is er erg trots op een integrator van Dassault Systèmes te zijn. CATIA is ’s werelds meest gebruikte CAD-software in vele industrieën, waarmee u 3D-producten van hoge kwaliteit kunt ontwerpen. Als u Catia wilt aanschaffen, moet u contact opnemen met XDI. Als erkend reseller van Dassault Systèmes werken we samen om u de beste oplossing voor uw project te bieden. De prijs van CATIA varieert afhankelijk van de versie die je kiest, het aantal licenties dat je koopt en het soort contract dat je afsluit. Je kunt ook profiteren van voorkeurstarieven als je een startende of kleine onderneming bent. Om CATIA te leren gebruiken, kun je trainingen volgen of online bronnen raadplegen.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze #XDICloudMakers community. Lees onze CATIA & SOLIDWORKS XDInnovation klantbeoordelingen voor meer informatie :)

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)