Interview : MYAGO 3D

Maak kennis met Gabrielle Sebti, oprichtster van MYAGO 3D.

Lucie P-L: “Kunt u zich voorstellen?

Gabrielle S: “Mijn naam is Gabrielle SEBTI, ik ben een moeder van 3 kinderen, ik woon in Blois en ik ben geleidelijk geïnteresseerd geraakt in alles wat te maken heeft met computer graphics en tekenen. Geleidelijk ben ik overgestapt naar CAD, d.w.z. het modelleren van objecten in 3D. Ik deed in volume wat ik gewoonlijk in 2D deed. Beetje bij beetje raakte ik geïnteresseerd in CAD, dus investeerde ik samen met mijn man in een 3D-printer en daar begon het allemaal mee.

Dus begon ik kleine objecten te maken, ze te ontwerpen, te modelleren en toen werd ik benaderd door onze vrienden die ons vroegen om stukken. In het begin werden we ook benaderd door het bedrijf van mijn man, en toen kwam alles op gang. Uiteindelijk besloot ik dit bedrijf op te richten dat probleemoplossende diensten aanbiedt door middel van ontwerpen en 3D-printen. Het doel is om zowel particulieren als bedrijven te helpen bij het oplossen van hun persoonlijke problemen.

Mijn werk bestaat uit het oplossen van problemen door middel van ontwerpen en 3D-printen. We zijn er dus om bedrijven en individuen te ondersteunen en te adviseren over hun interne kwesties. Met andere woorden: een kapot onderdeel, een innovatief onderdeel dat ontworpen moet worden, een project dat uitgevoerd moet worden met een startidee en wij zijn er om hen te ondersteunen of om het project uit te voeren. Het kan dus ook modelleren, prototypen, enz. zijn.

We hebben ook een nooddienst, genaamd “3DL”, waarmee we snel kunnen reageren om bedrijven te helpen bij het probleem van kapotte onderdelen of onderdelen die dringend geproduceerd moeten worden. We hebben ook een catalogus voor particulieren en bedrijven met alledaagse onderdelen die gebruikt kunnen worden”.

L: “Wat zijn uw behoeften en uitdagingen op het gebied van 3D-ontwerp?”

G : “Het gaat erom dat je software kunt gebruiken die responsief en gebruiksvriendelijk is. Dat zou me ook in staat stellen om objecten te ontwerpen voor de industrie, design, gezondheid enzovoort. Dus iets waarmee ik al mijn objecten kan ontwerpen en produceren.

Een gebruiksvriendelijke, hoogwaardige tool die compatibel is met wat fabrikanten gebruiken.”

L: “Waarom heb je voor 3DEXPERIENCEgekozen?”

G: “Daarom gingen we in het begin voor CATIA V5 en daarna voor 3DEXPERIENCE, wat een logische volgende stap is waarbij we deze compatibiliteit hebben.

Want vaak is 3D-software niet altijd compatibel (je kunt altijd een manier vinden) en dat kan problemen veroorzaken (bestanden niet kunnen corrigeren en aanpassen)”.

L: “Wat zijn volgens u de twee-drie aspecten die het platform kenmerken?”

G : “Mijn eerste voordeel is dat ik duidelijk zowel in mijn bedrijf als thuis aan hetzelfde account kan werken als ik geen tijd heb gehad om het af te maken. En ik hoefde geen 36 licenties te nemen om er op elk werkstation een te hebben. Dat is dus een enorm voordeel. Hierdoor kan ik schakelen tussen verschillende apparaten. Ik denk dat dat een onmiskenbaar voordeel is.

Het is erg gebruiksvriendelijk, er zijn kleine sneltoetsen, kleine dingen die erg praktisch zijn om te gebruiken en die bijvoorbeeld niet bestaan in CATIA (al was het maar om tekst te schrijven bijvoorbeeld). Persoonlijk moet ik nogal wat veranderingen aanbrengen, vooral aan de branding (voor maatwerk en maatwerk). Dus voor mij is het geschikter!

Ik ben alleen, dus ik hoef niet te delen. Nou, van tijd tot tijd kan mijn man er ook op afstand aan werken vanaf zijn computer (in een andere kamer of een ander deel van de stad!). Hij kan het daarom openen en wijzigen. Het is deze dematerialisatie die echt interessant is en die ons helpt om onze tijd beter te organiseren en te beheren”.

L: “Een paar woorden over uw XDI-ervaring?”

G: “Bestandsbeheer moet een beetje worden verbeterd (opname is een beetje complex). Dat is het nadeel. Wat ik ook leuk vind, is dat het is georganiseerd in de vorm van kleine pictogrammen, dus het is vrij netjes. We kunnen onze favorieten hebben en de beschikbare functies organiseren op basis van onze behoeften. En je hoeft ze niet te zoeken in een lijst, je kunt ze echt markeren, dus dat is wel zo prettig.

Er is ook de organisatie van de bestanden, zoals ik al zei, er zijn positieve en negatieve kanten zoals alles. Zodra alles georganiseerd en opgeruimd is, is het veel eenvoudiger (je hoeft alleen maar te verplaatsen, klikken enzovoort). En je kunt gemakkelijk van het ene bestand naar het andere overschakelen. In plaats daarvan heb ik zeer positieve feedback gekregen van het platform.”

L: “Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van het platform? “

G: “Het mooie is dat je gaandeweg opties kunt toevoegen, afhankelijk van je behoeften. Functies die in eerste instantie getest kunnen worden, en dan kunnen we de toepassingen gaandeweg aanpassen aan onze behoeften. Dit aanpassingsvermogen betekent dat het geen groot pakket is, maar toepassing per toepassing, zodat we uiteindelijk een tool hebben die is aangepast aan onze behoeften en niet een totaalpakket of een bepaald aanbod”.

L: “Een paar woorden over je XDI-ervaring?”

G: “Het was in het begin niet makkelijk omdat het een andere manier van werken was, dus ik vond het in het begin een beetje moeilijk. De fout die ik in het begin maakte, was dat ik het niet aan de XDI-medewerkers vroeg. Er is een hele leercurve, het is een andere manier van werken en je moet je aanpassen en niet bang zijn om hulp en advies te vragen (wat ik in het begin niet deed omdat ik het niet gewend was). Beetje bij beetje krijg ik het onder de knie en wordt het interactiever.

Kilian was in staat om me door het bestandsbeheerproces te loodsen. Hij liet me zien wat ik moest gebruiken en hoe ik het moest gebruiken. Hij gaf me goed advies, want hij wees me ook in de richting van toepassingen waarmee ik mijn tools kon aanpassen aan wat ik wilde doen. Je moet zelfs niet bang zijn om met mensen te praten en om hulp te vragen als je op een dood spoor zit.

Ik ben erg tevreden, er zijn nog een paar dingen die ik niet kan, maar daar werk ik aan met Kilian!

Tot slot denk ik dat je in het begin echt moet helpen met het beheren van het platform, want het is niet zo eenvoudig, er zijn veel dingen die je kunt doen!”

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)

Leave A Comment