3DDrive is de opslagtoepassing op het 3DEXPERIENCE®-platform. Ter vergelijking: het is vergelijkbaar met Dropbox, OneDrive en Google Drive, die ook allemaal geïntegreerd en gesynchroniseerd kunnen worden met 3DDrive. Elke gebruiker die u uitnodigt voor uw platform verbruikt een licentie en krijgt 5 GB opslagruimte in 3DDrive toegewezen.

Het is een toepassing die geen installatie vereist, zodat u uw CAD-bestanden overal kunt openen (en bekijken!).[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_video link=”https://youtu.be/JND4z9yXegs”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Uw bestanden opslaan” main_heading_color=”#0c0c0c” alignment=”left”][/ultimate_heading][vc_empty_space][vc_column_text]Het voornaamste doel van 3DDrive is u in staat te stellen uw bestanden in de cloud op te slaan, zodat u er overal bij kunt, en zodat meerdere mensen aan dezelfde mappen of bestanden kunnen werken. 3DDrive lijkt sterk op Dropbox, Google Drive of Onedrive. Het voordeel is dat het een tool is die ontworpen is om CAD-bestanden te verwerken, en geïntegreerd is met de andere toepassingen van het platform, met name de 3DPlay viewer.

3DDrive synchroniseert lokaal op uw computer opgeslagen bestanden met de Cloud van het 3DEXPERIENCE®-platform.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Geïntegreerd met Windows” main_heading_color=”#0c0c0c” alignment=”left”][/ultimate_heading][vc_empty_space][vc_column_text]Je hebt het al onder de knie, want 3DDrive is ingebouwd in Windows. In Windows File Explorer verschijnt een tabblad “3DDrive”, waarmee u uw bestanden in mappen en submappen kunt organiseren op precies dezelfde manier als op onze computers.

Pictogrammen geven aan of bestanden worden gesynchroniseerd of gesynchroniseerd met de Cloud.[/vc_column_text][vc_single_image image=”3376″ img_size=”large”][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Delen van CAD-bestanden” main_heading_color=”#0c0c0c” alignment=”left”][/ultimate_heading][vc_empty_space][vc_column_text]U kunt elke map of bestand delen, ook CAD-bestanden. Je hebt twee opties:

  • Delen met een platformgebruiker: Met 3DDrive kunt u delen met een gebruiker op uw 3DEXPERIENCE® platform, op verschillende niveaus (alleen-lezen, auteur, manager).
  • Delen met een gebruiker buiten het platform: u kunt een deellink genereren. Gebruikers krijgen dan gratis toegang tot de bestanden die u hebt gedeeld, met de optie om ze te downloaden of niet. Zij zullen de bestanden in 3D kunnen bekijken met behulp van de 3DPlay-tool.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”3378″ img_size=”large”][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Geïntegreerd met SolidWorks en CATIAV5″ main_heading_color=”#0c0c0c” alignment=”left”][/ultimate_heading][vc_empty_space][vc_column_text]3DDrive is goed geïntegreerd met SolidWorks en CATIAV5, en kan rechtstreeks vanuit uw software worden geopend en opgeslagen.[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=HmRj0brlsnk&t=2s”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=XJ8IOxNVNbA”][/vc_column][/vc_row]

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)