Maximaliseer de opbrengst van uw innovatieve ideeën met 3DEXPERIENCE

Bij productontwikkeling moet er een gemeenschappelijke taal zijn – 3D – om het product in de echte wereld te beschrijven, met zijn gedrag, kenmerken en kinetiek in de ruimte. Er moet ook een manier zijn om te beschrijven hoe het idee een product wordt – hoe het virtuele reëel wordt in termen van productie. En tijdens deze complexe, onderling afhankelijke processen moet de integriteit van de gegevens worden gehandhaafd zonder verlies van precisie of onderweg toegevoegde ideeën. Met andere woorden, er moet een digitale draad zijn om alle ideeën samen te houden terwijl het idee op een coherente manier tussen verschillende afdelingen (of op en neer in de toeleveringsketen) beweegt.

Het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes biedt een reeks geavanceerde oplossingen waarmee ideeën en dromen werkelijkheid kunnen worden terwijl de integriteit van de digitale draad behouden blijft. Het gebruikt een consistente platformbrede taal of end-to-end gegevensmodel en slaat gegevens op in een gemeenschappelijke, veilige database zonder verlies van getrouwheid. Het uniforme gegevensmodel en de gemeenschappelijke gegevensopslag behoren tot de fundamentele beginselen van het 3DEXPERIENCE omdat het ontwerp dat u maakt in CATIA gebruikt dezelfde gegevens waarvoor u een wijzigingsobject of BOM-item aanmaakt in ENOVIA of een werkinstructie in DELMIA of een simulatie in SIMULIA.

Dit versnelt zowel de innovatie als de invoering van nog meer creativiteit in het hele ontwerpproces, omdat er geen import/export nodig is, geen verlies van gegevens en geen discontinuïteit in de processen.

Dankzij een aantal in het platform ingebouwde functies, zoals 3Dashboard en 3DSwymConsumentenfeedback over bestaande producten kan op hetzelfde onderwerp terugkomen om de tekortkomingen van eerder ontworpen producten te herstellen en nieuwe ontwerpen te beïnvloeden zodat deze nog beter aansluiten bij de verwachtingen en wensen van de consument.

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)

Leave A Comment