Het ontdekken van een nieuw samenwerkingsplatform: 3DEXPERIENCE®.

Definitie van platform :

  • Een reeks instrumenten (software, hardware, besturingssystemen, enz.) voor het opslaan en delen van virtuele inhoud (audio, video of andere).

Algemeen wordt erkend dat het overschakelen van de ene taak en het ene instrument naar het andere ons tot wel 40% van onze productiviteit. Vooral ingenieurs en ontwerpers staan voor deze uitdaging, omdat zij producten moeten modelleren en herzien, ontwerpen moeten simuleren en valideren, tekeningen en renderings moeten genereren, en al deze veranderingen moeten communiceren aan hun teamgenoten, leveranciers en klanten.

3DEXPERIENCE®is een 100% cloud-gebaseerd platform. Het geeft gebruikers toegang tot een portfolio van diverse, complementaire oplossingen die naadloos samenwerken.

Wat maakt het speciaal?

Het is een platform dat is ontworpen om te voldoen aan al uw behoeften, in elke belangrijke fase van uw projecten. Het stelt uw teams in staat om :

  • dashboards en communities te creëren,
  • gegevens verzamelen en delen,
  • de ontwerpen herzien en herhalen,
  • mensen en gegevens op één plek verbinden om samenwerking te bevorderen,
  • wendbaarheid en snellere marktintroductietijd.

Toegevoegde waarde:

Met dit platform maakt DASSAULT SYSTEMES de krachtigste technologieën en intuïtieve mogelijkheden beschikbaar in één enkele omgeving. U krijgt toegang tot uw gegevens vanuit huis, vanaf uw werkplek of vanaf elk ander apparaat (computer, tablet, enz.).

Als u een SOLIDWORKS-gebruiker bent, worden updates van uw modellen automatisch naar het platform gestuurd in plaats van via e-mail. Als u zich zorgen maakt over de tijd en middelen die nodig zijn voor het opzetten en onderhouden van software en infrastructuur op locatie, kunt u kiezen voor de cloud.

Mobiliteit :

Als u mobiele medewerkers hebt die regelmatig of af en toe in het veld werken, kunt u hen direct toegang geven tot hun 3D-gegevens, overal en op elk apparaat met een internetverbinding.

3DEXPERIENCE®SOLIDWORKS

Het platform biedt een portfolio van oplossingen waaronder :

⦁ Parametrisch modelleren : Snel conceptuele en gedetailleerde 3D-ontwerpen maken en bewerken in SOLIDWORKS.

⦁ Subdivision Modelling (Sub-D) : Snel en eenvoudig 3D organische vormen ontwerpen en bewerken in SOLIDWORKS.

⦁ Productgegevens en levenscyclusbeheer: Beheer productontwerpen en -documenten zonder SOLIDWORKS te verlaten, voer eenvoudig levenscyclusbewerkingen uit, navigeer door productstructuren en beheer taken en projecten.

⦁ Advanced Simulation : Beoordeel de structurele integriteit met krachtige, op eindige elementenanalyse gebaseerde simulatietechnologie waartoe u rechtstreeks vanuit SOLIDWORKS Simulation toegang hebt.

3DEXPERIENCE®is veel meer dan een ontwerp- en engineeringtool. Het is de oplossing die u nodig hebt om uw productiviteit te verhogen. Het stelt uw teams in staat verantwoordelijkheden te delen, met directe links tussen de initiële taken en de modellen die tijdens de levensduur van uw projecten worden gecreëerd.

Dankzij cloudopslag kunnen teams het risico vermijden dat ze niet op één lijn zitten wat betreft modelrevisies of assemblageconfiguraties, en zich in plaats daarvan concentreren op het eigenlijke ontwerpwerk. Op het platform kunnen ook gepersonaliseerde gemeenschappen worden gecreëerd, zodat gebruikers feedback kunnen verzamelen en delen, waardoor sneller beslissingen over volgende stappen kunnen worden genomen.

Wat uw workflowbehoeften ook zijn, het platform biedt de hulpmiddelen en de omgeving die u nodig hebt om een product te creëren en te beheren (van ontstaan tot markt), en dit is niet beperkt tot het modelleren en vervaardigen van onderdelen. 3DEXPERIENCE® is een business experience platform – het is veel meer dan ontwerp en engineering.

Weet u niet zeker waar u moet beginnen met het 3DEXPERIENCE®-platform? Maak je geen zorgen. Het XDInnovation team is er om u te helpen uw behoeften in kaart te brengen en u de juiste oplossing te bieden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)