XDesign is een 100% cloud CAD-toepassing op het 3DEXPERIENCE®-platform. Hiermee kunt u 3D onderdelen en samenstellingen maken met behulp van een vernieuwd navigatiesysteem, en het bevat functies voor 3D printen en samenwerken.

Hier zijn 10 belangrijke punten om dit instrument te introduceren.

De xDesign applicatie is 100% Cloud en opent direct vanuit een webbrowser (Chrome, Mozilla, Safari…). Er is geen installatie nodig, dus u kunt met CAD werken op elk apparaat: pc, MAC, tablet, smartphone, enz.

Een 3D-model bekijken, wijzigen en meten, zelfs onderweg of in het veld

De interface is herzien om hem intuïtiever te maken, waardoor de navigatie sneller verloopt en het aantal muisklikken wordt beperkt. U vindt de ontwerpboom en het paneel met ontwerpgereedschappen zoals in CATIA V5 of SolidWorks, een presentatie die we allemaal kennen. Het omvat nu :

  • Intelligente menu’s, die afhankelijk van de context van de klik de meest waarschijnlijke functies voorstellen om te gebruiken
  • Eenvoudige sneltoetsen
  • Intelligente citaten

Verschillende onderdelen of assemblages assembleren was nog nooit zo eenvoudig: constraints zijn intuïtief aan te maken en worden gedefinieerd per type mechanische verbinding (scharnier, kogelgewricht, schuif, enz.).

De assemblagekinematica wordt voorgesteld volgens de vrijheidsgraden.

In-context wijziging: rechtstreeks vanuit de hoofdassemblage kunt u een onderdeel in mijn assemblage wijzigen of zelfs aanmaken. xDesign heeft een tool om bepaalde functies van native CATIAV5 of SolidWorks onderdelen die geïmporteerd zijn aan te passen. De eigen functies kunnen niet worden gewijzigd, maar het gereedschap kan worden gebruikt om afmetingen te veranderen, diameters te vergroten of te verkleinen, enz.

Bestanden gemaakt in xDesign zullen openen in CATIAV5 en SolidWorks, maar zullen bestaan uit dode lichamen. We raden aan CATIA 3DEXPERIENCEte gebruiken, dat xDesign onderdelen native opent.

Laat xDesign’s geometrie optimalisatie tool uw gids zijn om uw onderdelen lichter te maken. Afhankelijk van de opgelegde beperkingen, randvoorwaarden, enz. genereert xDesign de meest geschikte vorm voor uw onderdeel.

Deze vorm dient dan als visuele leidraad voor het ontwerp. Dit bespaart materiaal en gewicht, alsmede ontwerp- en fabricagetijd. Direct in xDesign kunt u uw 3D-print voorbereiden door de ontwerpen en dragers te visualiseren en vervolgens te exporteren in STL-formaat.

U kunt uw voorbereiding ook rechtstreeks naar de MarketPlace sturen, de directory van partnerfabrikanten, en offertes aanvragen.

xDesign is perfect geïntegreerd in het platform en werkt naadloos samen met de andere beschikbare tools op het platform: taken, file lifecycle, gedeelde bestanden, generatieve ontwerptools, CATIA 3DEXPERIENCE, enz.

De gegevens worden opgeslagen in de Cloud en u kiest zelf wie er toegang toe heeft. Nodig de leden waarmee u wilt werken uit en beheer ze op 3 zichtbaarheidsniveaus: alleen lezen, bewerken, beheren.

U kunt uw CAD ook wereldwijd delen; mensen kunnen het model bekijken zonder te betalen of iets te installeren, zelfs als ze onderweg zijn.

Werken op het 3DEXPERIENCE®-platform betekent ook gebruik maken van samenwerkingstools (taken, werkruimten, forums, GANTT, enz.).

Je hoeft geen licentie te kopen om xDesign te krijgen. Abonneer u voor zo lang als u wilt – een paar maanden of meerdere jaren – en meld u dan af.

Dankzij deze flexibiliteit kunt u inspelen op tijdelijke behoeften (stagiairs, telewerken, reizen, enz.). U kunt beginnen en stoppen wanneer u wilt!

Met xDesign worden de gegevens opgeslagen op het 3DEXPERIENCE® platform en dus in de beveiligde datacenters van Dassault Systèmes. Deze servers zijn de veiligste in Europa (ISO27001), zijn stabiel en worden 24/7 bewaakt.

3DEXPERIENCE® gebruiken betekent uw gegevens beveiligen en ervoor zorgen dat uw tools altijd up-to-date zijn.

Voor meer informatie, klik hier.

De xDesign applicatie luidt een nieuwe mijlpaal in het Dassault Systèmes assortiment in met een 3D CAD tool die volledig in de Cloud is gebaseerd. Het is een eenvoudig maar uitgebreid hulpmiddel, beschikbaar zonder installatie, vanaf elk apparaat, overal. Het kan worden gebruikt voor tijdelijke behoeften of voor CAD-werk op afstand, zonder dat u VPN’s hoeft te gebruiken of uw werkstation hoeft mee te nemen.

Werken in de cloud bevrijdt u van de kosten van serverinfrastructuur en het beheer ervan, en stelt u in staat te profiteren van alle samenwerkingstools die beschikbaar zijn op het 3DEXPERIENCE®-platform.

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)

Leave A Comment