Nieuw in ABAQUS met 3DEXPERIENCE

Laten we het voor één keer over digitale simulatie hebben op de XDI blog. Abaqus staat in de industrie bekend als een van de leiders op het gebied van berekeningssoftware. In meer dan 50 jaar (!!) hebben veel oplossingen bijgedragen aan de geschiedenis van eindige elementen, zoals Nastran, Ansys, … Maar van al deze oplossingen, die zeer krachtig zijn, is Abaqus ongetwijfeld degene die de afgelopen jaren het meest is geëvolueerd, waarbij gebruik werd gemaakt van de overdraagbaarheid naar het 3DEXPERIENCE-platform.

de twee versies van de eindige-elementen simulatiesoftware ontwikkeld door Dassault Systèmes. Ze blijven bijdragen aan de digitale transformatie van ontwerpbureaus en meer in het algemeen aan de migratie naarIndustrie 4.0. Ze maken deel uit van de SIMULIA familie.

ABAQUS

Dit is een historisch softwarepakket dat al bestaat sinds de jaren 1970. Hiermee kunnen statische, dynamische, thermische, akoestische en elektromagnetische simulaties worden uitgevoerd op grote, complexe lineaire en niet-lineaire modellen. Het heeft een gebruiksvriendelijke grafische interface en een scripttaal (Python) voor het automatiseren van terugkerende taken en het aanpassen van rapporten, analyses en andere berekeningsnotities?

3ERVARING ABAQUS

Dit is de nieuwe generatie software die integreert met het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes. Het biedt dezelfde functionaliteiten als de softwareversie, maar met extra voordelen:

– Hiermee kun je de hele levenscyclus van een simulatieproject beheren, van ontwerp tot validatie, inclusief samenwerking en het delen van gegevens. In deze context integreert de simulatieoplossing perfect met de 3D CAD-tools van Dassault Systèmes (SolidWorks of Catia).
– Het maakt gebruik van cloud computing om toegang te krijgen tot onbeperkte computerbronnen en de simulatietijd te verkorten. Dit is een echte aanwinst voor ontwerpers die niet noodzakelijk toegang hebben tot werkstations met de nodige kracht (RAM, multicore processors, enz.).
– Het profiteert van de nieuwste technologische innovaties in modellering, meshing, solvers en post-processing.

Welke software voor eindige-elementenberekening moet je kiezen?

Kortom, Abaqus en 3DEXPERIENCE Abaqus zijn twee krachtige en complementaire eindige-elementen simulatiesoftwarepakketten. Abaqus is geschikt voor ervaren gebruikers die op zoek zijn naar een bewezen, flexibele oplossing. 3DEXPERIENCE Abaqus is ontworpen voor gebruikers die willen profiteren van de cloud en het 3DEXPERIENCE-platform om hun simulatieprojecten te optimaliseren.

ABAQUS is al 50 jaar een succes! Volg de link voor meer informatie over de Abaqus-prijslijst:). U kunt ook testen of u in aanmerking komt voor toegang tot ABAQUS gratis (bijvoorbeeld als onderdeel van opstartprogramma’s)

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)