Wat is het verschil tussen Edrawings en de 3DEXPERIENCE 3D viewer?

Wat is Edrawings, de gratis viewer van Dassault Systèmes?

eDrawings is een visualisatie-, communicatie- en samenwerkingstool voor 2D- en 3D-ontwerpers en ingenieurs. Deze gratis viewer bestaat al twintig jaar en is goed bekend bij 3D-consultants. Hiermee kunnen ontwerpgegevens eenvoudig (in EDWG-indeling of via een uitvoerbaar bestand) en efficiënt worden gedeeld met interne en externe collega’s, klanten, leveranciers, enz. eDrawings biedt een uitgebreide reeks functies, waaronder animatie, 2D- en 3D-metingen, het maken van doorsneden, augmented en virtual reality (AR/VR) en nog veel meer.

Wat is de 3DEXPERIENCE 3D Viewer?

De 3DEXPERIENCE Viewer is een webtoepassing waarmee u 3D- en 2D-modellen kunt bekijken die eerder gehost werden op het 3DEXPERIENCE-platform. Het biedt realtime navigatie-, annotatie-, filter-, vergelijkings-, simulatie- en samenwerkingsfuncties. De 3DEXPERIENCE viewer is compatibel met een groot aantal CAD-bestandsformaten, waaronder CATIA, SOLIDWORKS, NX, Creo, enz.

Tekeningen VS 3DEXPERIENCE

Het belangrijkste verschil tussen eDrawings en de 3DEXPERIENCE viewer is dat eDrawing software is die geïnstalleerd moet worden op een computer (On PREMISE) of mobiel apparaat, terwijl de 3DEXPERIENCE viewer een webapplicatie is die toegankelijk is vanuit een browser (SAAS Cloud Solution). eDrawings vereist daarom dat ontwerpbestanden lokaal of op een gedeeld netwerk worden opgeslagen, terwijl de 3DEXPERIENCE viewer toegang biedt tot 3D-modellen die in de cloud zijn opgeslagen. eDrawings biedt ook specifieke functionaliteit voor bepaalde bestandsformaten, zoals SOLIDWORKS configuraties of animaties, terwijl de 3DEXPERIENCE viewer een meer uniforme ervaring biedt, ongeacht het bestandsformaat.

Om eDrawings te installeren, heb je beheerdersrechten nodig voor je werkstation. U hebt alleen WEB-toegang nodig om toegang te krijgen tot 3DEXPERIENCE.

De beveiliging van de CLOUD-opslag van Dassault systems garandeert het hoogste niveau van bescherming voor uw gegevens. Het is algemeen aanvaard dat het delen van gegevens uit 3DEXPERIENCE veiliger is dan het verzenden van een e-tekenbestand (EDWG, EASM, EPRT) via e-mail of een ander platform. OUTSCALE, een dochteronderneming van Dassault Systèmes, is SECNUMCLOUD gecertificeerd.

Tekeningen kunnen gratis worden gedownload van de Solidworks website.

Het 3DEXPERIENCE-platform is beschikbaar als maandabonnement. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in Solidworks oplossingen online

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)