Er is echt niet één beste CAD-tool die geschikt is voor alle industriële starters. De keuze voor een CAD tool hangt af van de specifieke behoeften van elk bedrijf op het gebied van functionaliteit, budgetten en teamvaardigheden. Hier zijn echter enkele oplossingen die regelmatig worden toegepast door industriële start-ups:

Bij XDI is SolidWorks natuurlijk onze favoriete oplossing :)

  • Autodesk Uitvinder Autodesk Inventor is vergelijkbaar met Solidworks, maar wordt vaak gebruikt voor industrieel ontwerp en werktuigbouwkundige projecten.

  • CATIA
    Het wordt gebruikt voor het ontwerpen van complexe producten in bijvoorbeeld de luchtvaart-, auto- en defensie-industrie. Het verschil tussen CATIA en SOLIDWORKS zit vooral in het type projecten en het aantal mensen dat bij een project betrokken is.

  • Onshape
    Dit is een cloudgebaseerde CAD-optie die real-time samenwerking en efficiënt projectbeheer mogelijk maakt.

  • Fusion 360
    is een complete CAD-oplossing die 3D-modellering, simulatie, productie, samenwerking en visualisatie omvat. Inventor is een oplossing ontwikkeld door Autodesk.
Het is belangrijk om op te merken dat er veel andere CAD tools op de markt zijn, dus het is raadzaam voor industriële starters om onderzoek te doen om de tool te kiezen die het beste past bij hun behoeften. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de vaardigheden van het team om ervoor te zorgen dat ze de gekozen tool effectief kunnen gebruiken. SolidWorks wordt veel gebruikt in het Franse onderwijssysteem, dus het is gemakkelijk om zowel stagiairs als ervaren technici en ingenieurs te vinden die bekend zijn met SOLIDWORKS. Dit is een echt voordeel als je een industriële start-up bent die zijn teams snel moet laten groeien.
Het is de moeite waard om op te merken dat er een zeer dynamische groep is die industriële start-ups ondersteunt. Aarzel niet om contact met hen op te nemen voor advies:
Collectif des Startups Industrielles.

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)