Hoe kan ik de prestaties van complexe samenstellingen (groot en zwaar) optimaliseren in SOLIDWORKS?

Als je grote SOLIDWORKS-assemblies moet beheren, bieden we verschillende benaderingen om de prestaties te optimaliseren.

Er zijn verschillende technieken voor het beheren van grote samenstellingen in SOLIDWORKS :

  1. Gebruik subassemblages: We raden aan om grote assemblages op te delen in kleinere subassemblages om het makkelijker te maken om onderdelen te beheren en bij te werken. Subassemblages kunnen worden gemaakt door gebruik te maken van bestaande onderdelen of door specifieke nieuwe onderdelen te maken. Een ander voordeel van deze techniek is dat je de kleinste assemblies kunt hergebruiken voor een ander project.
  2. Assemblageconfiguraties gebruiken: Assemblageconfiguraties kunnen worden gebruikt om onderdelen of subassemblages in een assemblage te tonen of te verbergen, zodat je alleen kunt werken met de onderdelen die je op een bepaald moment nodig hebt. Configuraties, of het nu gaat om onderdelen of samenstellingen, behoren tot de meest essentiële functies die een ontwerper of ingenieur moet beheersen. Het woord van een ingenieur bijXDI technische ondersteuning:)
  3. Gebruik hulpmiddelen voor prestatiebeheer: Er zijn SOLIDWORKS-prestatietools om de prestaties van je assemblage te optimaliseren, zoals het verwijderen van onnodige onderdelen, het verminderen van de geometrische complexiteit, het optimaliseren van de onderdeeleigenschappen, enz. Je kunt ook versnelde bestandsopeningsfuncties gebruiken. Het is een geweldige voorstelling!
  4. Externe koppelingen gebruiken: het is mogelijk om onderdelen of subassemblages te koppelen aan een hoofdassemblage met behulp van externe koppelingen, zodat ze onafhankelijk kunnen worden bijgewerkt zonder dat ze hoeven te worden geopend in de hoofdassemblage. Dit is de “skelet” techniek. Uiterst nuttig bij juist gebruik
  5. Gebruik onderdeelnummers: Er kunnen onderdeelnummers worden aangemaakt voor repetitieve onderdelen in de assemblage, waardoor ze eenvoudiger te beheren zijn.
Het is belangrijk op te merken dat deze technieken kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van je assemblage en je kennis van SOLIDWORKS. We raden je aan tutorials te volgen of een training te volgen om de verschillende SOLIDWORKS-functies onder de knie te krijgen.
U kunt al onze
specifieke coaching en training voor grote SolidWorks samenstellingen
grote samenstellingen, geleid door onze XDI experts

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)