Terwijl sommigen al vertrouwd zijn met het begrip cloud, wachten anderen nog steeds tot het concept volledig is bewezen voordat zij het omarmen.

Wat is de cloud?

Dit betekent dat gegevens kunnen worden opgeslagen op een externe server in plaats van op een lokale fysieke machine. Dit betekent dat opgeslagen gegevens overal en altijd toegankelijk zijn. Het enige nadeel is dat je een internetverbinding nodig hebt.

De afgelopen jaren is de cloud steeds belangrijker geworden. Het belangrijkste resultaat is een verandering in ons consumptiepatroon.

Misschien gebruikt u al cloud-oplossingen zoals Dropbox, Google Drive, One Drive, Apple iCloud…. Het zal ook je persoonlijke gewoontes veranderen. Bijvoorbeeld om muziek te luisteren met Spotify, Tidal, Appel Music of films en series te kijken op Netflix.

Hoewel de cloud steeds algemener wordt en veel mensen de overstap van hun privéleven naar de cloud al hebben gemaakt, duurt het op de werkplek langer.

Dassault Systèmes in de clouddynamiek

2020 is het jaar van verandering en innovatie voor 3D CAD. Op 6 juli heeft Dassault Systèmes zijn 100% cloudgebaseerde 3DEXPERIENCE®-platform uitgebracht. Dit is de nieuwe versie en nieuwe manier van gebruik van 3D CAD-software zoals SOLIDWORKS en CATIA.

Dit platform trekt steeds meer aandacht.

Het 100% Cloud 3DEXPERIENCE®-platform

U hebt rechtstreeks toegang tot 3DEXPERIENCE®via uw webbrowser. Dit platform geeft u toegang tot uw gegevens en ontwerptoepassingen worden rechtstreeks in de cloud beheerd.

Cloud & Veiligheid

De grootste zorg voor professionals is gegevensbescherming. Deze angst gaat vaak gepaard met een gebrek aan inzicht in het concept van de cloud. De veiligheid van uw gegevens wordt gegarandeerd door Dassault Systèmes. Veel organisaties hebben vertrouwen in deze beveiliging. We kunnen AIRBUS, TESLA, enz. noemen.

Cloud en mobiliteit

Dankzij de cloud kunt u nu overal op verschillende apparaten uw werk creëren, bewerken en delen. Het is de agile oplossing die de praktische belemmeringen wegneemt die u misschien bent tegengekomen. U kunt uw 3D CAD-software gebruiken op kantoor, thuis tijdens het telewerken of onderweg met uw telefoon of tablet.

Cloud & Samenwerking

Werk gelijktijdig samen met al uw stakeholders wereldwijd.

Een van de belangrijke voordelen van deze 100% cloud-oplossing is dat zij volledig modulair is. U kunt heel gemakkelijk gebruikers toevoegen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een extra licentie.

Vereenvoudigd onderhoud

Zeg vaarwel tegen het onderhoudscontract en hallo tegen automatische updates! U krijgt elke drie maanden toegang tot een update, waardoor u geen jaarlijkse gesprekken hoeft te voeren voor traditionele licenties. Zo bent u altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen en raakt u niet achterop.

XDInnovation eerste 100% Dassault Systèmes cloud partner

Omdat je vrij bent, omdat je behoeften veranderen, soms dagelijks. Omdat u geen onderhoudscontracten wilt betalen voor producten die u niet gebruikt, bieden wij u de oplossing: een abonnement.

Met XDi kunt u software zoals SOLIDWORKS en CATIA gebruiken via 3DEXPERIENCE®.

Met onze abonnementen kunt u onze oplossing op aanvraag gebruiken, zonder enige verplichting. Het platform evolueert mee met uw bedrijf, uw uitdagingen en uw behoeften. XDi laat u vrij om u aan of af te melden naargelang uw behoeften en wensen. Het concept is eenvoudig: beheer uw 3DEXPERIENCE®abonnementen even gemakkelijk als uw NETFLIX account!

Profiteer van een volledig flexibel product en een service van XDi waarmee u uw initiële kosten kunt verlagen en kunt profiteren van onze aantrekkelijke prijzen. Voor alle voordelen van de abonnementen van XDi en meer informatie over 3DEXPERIENCE®, bezoek onze solidworks website.

Wij bieden verschillende abonnementsvormen aan, zodat ons aanbod perfect kan worden afgestemd op uw behoeften. Deze omvatten 3DEXPERIENCE®in standaard, professionele en premium versies, plus toepassingen en gegevensbeheersystemen (cloudopslag). Ga voor meer informatie naar onze SolidWorks contactpagina.

Concluderend kunnen we stellen dat de cloud meer comfort, minder vertragingen en meer snelheid betekent, waardoor ingenieurs meer tijd krijgen om te ontwerpen.

Als u geïnteresseerd bent in een van onze abonnementen, of gewoon meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)