Ontwerpen in de cloud: met 3DEXPERIENCE en CATIA is gezamenlijk ontwerpen nog nooit zo eenvoudig geweest.

Een van de steeds terugkerende problemen van collaboratief ontwerpen is ervoor te zorgen dat de wijzigingen van de verschillende teamleden elkaar niet opheffen en dat elk teamlid zijn sterke punten gemakkelijk kan benutten. Met 3DEXPERIENCE in de cloud en CATIAis er een kosteneffectieve en efficiënte oplossing voor dit probleem.

Het 3DEXPERIENCE-platform zelf bestaat uit een aantal componenten, allemaal ontworpen om de samenwerking binnen een bedrijf te bevorderen:

  • 3DPassport garandeert de identiteit van elk projectlid en beveiligt hun toegang tot het platform. Met andere woorden, geen paspoort = geen toegang.
  • 3DSwym is een sociaal bedrijfsplatform dat helpt om diepere samenwerking te bevorderen via gemeenschappelijke Web 3.0 tools zoals blogs, wiki’s en iQuestions waar leden binnen en buiten de onderneming (met een 3D-paspoort zoals hierboven afgebeeld) kunnen samenwerken op basis van gemeenschappelijke interesses of doelen. Het omvat ook een ideeënplatform dat de organische ontwikkeling van innovatieve nieuwe ideeën aanmoedigt.
  • 3DDashboard is een krachtige gebruikerservaring waarbij heterogene widgetinhoud in de webbrowser kan worden weergegeven (inclusief 3D-gegevens) voor meer inzicht in de ontwerpintentie. Leden kunnen gemeenschappelijke dashboards delen of hun eigen dashboards maken voor intuïtieve toegang tot een verscheidenheid aan gegevens (engineering, ontwerp, productie, projectbeheer, enz.) op één enkel scherm.
  • 3DPlay is een 3D-browser waarmee teamleden elkaars ontwerp in 3D kunnen verkennen, inclusief metingen, aantekeningen en doorsneden. Dit zorgt voor een volledig begrip van het ontwerp, zelfs voor niet-technische mensen in afdelingen als marketing of verkoop.
  • 3D Space is de basis voor ontwerp, engineering, simulatie en productiegegevensbeheer op het platform. Afhankelijk van de leden van de collaboratieve werkruimten en de rollen die zij hebben gekregen, kunnen zij in real time gegevens op elk technisch gebied raadplegen en/of manipuleren, waarbij de laatste en beste versies centraal staan. Het is ’s werelds krachtigste technische samenwerkingsplatform, met meeslepende 3D-mogelijkheden en consistente, uitgebreide weergaven van gegevens in tabelvorm (wijzigingen, werkitems, enz.).

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de belangrijkste elementen van het 3DEXPERIENCE-platform die collaboratief ontwerpen vergemakkelijken.

Maar hoe zit het met CATIA ?

Nou, CATIA is ontwerp software naast engineering toepassingen van ENOVIAsimulatietoepassingen SIMULIA en productietoepassingen DELMIA die allemaal perfect geïntegreerd zijn in de 3DEXPERIENCE-platform en kan alle bovengenoemde componenten benutten voor een krachtigere samenwerking.

Specifiek met CATIA als voorbeeld, kan het eerste idee in 3DSwym worden geschetst in CATIA, vervolgens worden omgezet in een 3D-model en worden ingevoegd in een grotere assemblage. Omdat alles zich in de cloud bevindt, kunnen de teams die hun kennis bijdragen overal ter wereld zijn en in alle veiligheid samenwerken. Om terug te komen op het multidisciplinaire aspect van het platform: de door CATIA gegenereerde en gemanipuleerde ontwerpgegevens zijn nauw verbonden met alle engineeringgegevens van ENOVIA. Dezelfde geometrie kan ook worden gebruikt voor simulaties van vloeistofdynamica, warmteanalyse, enz. waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van SIMULIA.

En tenslotte kan de maakbaarheid van producten, waaronder productieplanning, additive manufacturing, robotica en CNC-bewerking, allemaal worden gesimuleerd en getest zonder dat een fysieke fabriek hoeft te worden gebouwd. Ontwerpen in de cloud met CATIA en 3DEXPERIENCE opent nieuwe deuren om het creatieve potentieel van uw mensen en uw supply chain te ontketenen. Er schuilt een absolute schat aan waarde onder het oppervlak; er is nog nooit een krachtiger platform geweest dat zo gemakkelijk toegankelijk is en zoveel samenwerking mogelijk maakt.

 

Kassandre Maximoff
Medewerker marketing en communicatie

Ik heb het genoegen om de communicatie van XDI via alle kanalen te beheren, vooral hier op de website!

Veel leesplezier :)